Ben jij onze nieuwe collega?

Bij gemeente Franeker kunnen bezoekers informatie bekijken op buitenzuilen.

Met drie vestigingen, te weten in Franeker, Cuijk en Amsterdam, zorgt ICIT voor maatwerksoftware op Europees niveau. ICIT helpt gemeente Franeker en andere bedrijven bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het maken van koppelingen tussen diverse softwarepakketten. Daarnaast ontwikkelt ICIT maatwerk (web)applicatie specifiek aan de hand van de klantwens die er ligt. Veelal geschiedt dit op basis van het Symfony Framework of Drupal CMS. Echter zijn andere technieken ook mogelijk.

De weg naar Prestop

De gemeente Franekeradeel benaderde ICIT met een even mooie als bijzonder opdracht. Tjerk Jongsma van ICIT vertelt: "De gemeente Franekeradeel is met andere gemeenten samengegaan in de gemeente Waadhoeke. Franekeradeel zocht naar een afscheidscadeau voor haar inwoners en de vele toeristen, om de herinneringen aan de oude gemeente levend te houden. In eerste instantie zou dat een metalen bank worden, waar men zijn of haar smartphone of tablet kon opladen. In goede samenspraak zijn we een stap verder gegaan echter en werd er besloten om naast het bankje ook een informatiezuil te plaatsen. Zo werd de gang naar Prestop gemaakt, we kenden het bedrijf al. De buitenzuil van Prestop voldeed precies aan onze eisen."

Vraagstelling

De buitenzuil van Prestop is ideaal vanwege het feit dat zowel de behuizing als het touchscreen vuil- en weersbestendig zijn. "Uiteindelijk hebben we zeven van deze buitenzuilen in de regio geplaatst, voorzien van onze eigen software. Gebruikers van de zuil krijgen relevante agenda-items te zien, kunnen nieuwsberichten lezen, kennis nemen van de weersverwachting, fiets- en wandelroutes opvragen en de geschiedenis van de gemeente bekijken in een overzichtelijke tijdlijn, die volstaat met mooie content", schetst Tjerk.

De oplossing van Prestop.

De geleverde hardware is een mooi stuk maatwerk geworden. Niet alleen uitermate functioneel en bestendig, maar ook optisch volledig passend binnen het beeld dat de gemeente voor ogen had. Tjerk licht toe: "Het bankje naast de zuil is gemaakt van hout en cortenstaal. Prestop heeft ervoor gezorgd dat het uiterlijk van de buitenzuil naadloos aansluit, door deze behuizing in een bijpassende, bruine kleur te leveren. Waar we ook van gecharmeerd zijn, is het feit dat wij vanuit Prestop vooraf een losse touchunit inclusief bijbehorende PC aangeleverd kregen, zodat wij onze software uitvoerig konden testen, aanpassen en plug and play konden maken."

 

"Samenwerken met Prestop is erg prettig. Het bedrijf communiceert helder en open. Er wordt volop meegedacht om tot de juiste oplossing en configuratie te komen. Samen hebben we gezorgd voor een mooi eindproduct."
Tjerk Jongsma - ICIT

Prestop buitenzuil voor gemeente Franeker

Gemeente Franeker buitenzuil

In de praktijk.

Inmiddels wordt dankbaar gebruik gemaakt van de buitenzuilen. "We merken dat de exemplaren die in bewoond gebied staan meer gebruikt worden dan de zuilen die in de meer afgelegen gebieden staan. Dat is ook logisch, desalniettemin vervult iedere zuil een nuttige en aangename functie", aldus Tjerk. "We zijn tevreden over de levering en de gemeente is tevreden over de oplossing die er gekomen is."

Meer informatie

Wil je meer informatie over de buitenzuil van Gemeente Frankeker of andere interactieve oplossingen?

Neem dan contact op met Prestop. Tel: 0499-367 606  |  E-mail: verkoop@prestop.nl of gebruik onderstaand formulier:

Contact Prestop.nl

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je op veilige afstand al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Via meer dan 16 webcams en een persoonlijke cameraman laten we je meekijken, "meelopen" met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak:

plan een (digitale) rondleiding