Ben jij onze nieuwe collega?

Zelfscannen en self-checkout: De slimme oplossing voor sneller winkelen

Dinsdag 14 Februari 2023

Als moderne consument hebben we altijd haast. We willen efficiënt en snel winkelen zonder in de rij te staan en te wachten bij de kassa. Gelukkig biedt Prestop de oplossing: zelfscannen en self-checkout. In dit artikel leggen we uit wat zelfscannen en self-checkout precies is, wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

Wat is zelfscannen en self-checkout en hoe werkt het?

Zelfscannen en self-checkout zijn technologieën die klanten in staat stellen om hun producten zelf te scannen en af te rekenen zonder tussenkomst van een kassamedewerker. Bij zelfscannen kunnen klanten zelf de barcode van het product scannen op een zelfscankassa en daarna afrekenen. Bij zelfscannen en self-checkout wordt er gebruik gemaakt van technologieën die het mogelijk maken om producten te scannen en af te rekenen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van barcodescanners of een apparaat dat uitgerust is met een camera die de producten herkent. Zo heeft Prestop voor Heineken Experience gewerkt met RFID, waardoor bezoekers alleen maar hun mandje in een bak hoefde te zetten en alle producten gelijk op het scherm te zien waren zonder handmatig te hoeven scannen. Het afrekenen gebeurt bij self-checkout meestal via een betaalterminal waar klanten kunnen betalen met hun pinpas of creditcard.

ISS zelfscankassa

De voordelen van zelfscankassa's en self-checkout

Het gebruik van zelfscannen en self-checkout brengt verschillende voordelen met zich mee voor zowel de klanten als de winkeliers. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Sneller winkelen: Klanten hoeven niet in de rij te staan bij de kassa, wat leidt tot een snellere en efficiëntere winkelervaring.
  • Betere klantervaring: Klanten hebben meer controle over het afrekenproces en hoeven niet te wachten op een kassamedewerker.
  • Minder wachtrijen: Door de snellere afhandeling van de transacties kunnen winkels meer klanten bedienen en wordt de kans op lange wachtrijen bij de kassa verminderd.
  • Verhoogde omzet: Doordat klanten sneller kunnen afrekenen, zijn ze eerder geneigd om terug te komen en vaker te kopen.

Conclusie

Als consumenten willen we sneller en efficiënter winkelen en dat kan door gebruik te maken van zelfscannen en self-checkout. Met deze technologieën kunnen we zelf onze producten scannen en afrekenen zonder tussenkomst van een kassamedewerker. Dit biedt voordelen voor zowel de klanten als de winkeliers en leidt tot een betere winkelervaring. Bij Prestop bieden we verschillende oplossingen voor zelfscannen en self-checkout, waaronder onze eigen unieke en gepatenteerde technologie. Wij helpen je graag om je winkel de toekomst in te werpen!

Geïnteresseerd in zelfscankassa's?

bekijk ons aanbod en vraag vrijblijvend een offerte aan   bezoek ons interactive experience center

 

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je op veilige afstand al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Via meer dan 16 webcams en een persoonlijke cameraman laten we je meekijken, "meelopen" met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak:

plan een (digitale) rondleiding