RESELLERS GEZOCHT

Beeztees komt met puppy informatiezuil voor op de winkelvloer

Donderdag 09 Mei 2019

De aanschaf en komst van een puppy is een spannend en feestelijk moment voor een hondenbezitter die in deze fase veel behoefte heeft aan gerichte informatie. Reden voor Beeztees tot het ontwikkelen van een puppy-concept met als extra service naar de consument een interactieve informatiezuil, puur gericht op de diverse ontwikkelingsfasen van een pup. Half april werden de informatiezuilen geplaatst als pilot bij tuincentrum Leurs, tuincentrum Daniels en tuincentrum Osdorp.

Beeztees kreeg het idee voor een interactieve oplossing in de winkel tijdens een bijeenkomst in juni 2018 van Garden Retail, georganiseerd door TuinZaken in samenwerking met Tuinbranche Nederland. Leveranciers en retailers kwamen samen in Prestop's Interactive Experience Center voor een discussie met als thema The Smart Garden Centre.

Ontwikkelingstraject Beeztees infozuil

Beeztees maakt content zoals sfeerfoto's en instructievideo's grotendeels zelf, maar voor de ontwikkeling van de informatiezuil kwamen ze uit bij Prestop. Zij waren op zoek naar een partner die een informatiezuil kon ontwikkelen die mensen die een puppy aanschaffen meer inzicht kan geven in de Beeztees producten. In elke fase van de pup gelden afhankelijk van de leeftijd van de pup andere productbehoeften. Bij Beeztees merkten ze dat het voor de consument niet duidelijk was waar alle producten voor dienden en in welke fase een product goed was voor de pup. Daarin wilden ze meer inzicht geven.

Na een inventarisatie hebben onze designers samen met Beeztees een voorstel gemaakt voor de software en een demo van een multitouch Omnitapps presentatie, in dit geval voor de informatiezuil voor Puppy, waarmee Beeztees de markt is opgegaan om te kijken of er interesse was. Beeztees heeft gekozen om als start van het interactieve traject te beginnen met een infozuil, omdat die het snelste was te realiseren met een afgebakend assortiment voor de pilot.

Gemak van de puppy zuil

De puppy zuil geeft gemak voor de klant, maar niet in de vorm van een bestelproces. Daarvoor hebben ze bewust niet gekozen in deze fase, maar dat zou later wel een toevoeging kunnen zijn. Het fungeert bijvoorbeeld als keuzewijzer waarbij de producten die getoond worden ook in het schap ernaast staan: dat is zeker gemak en stimuleert de verkoop in de winkel. Ook kun je een checklist aanvragen; wat heb ik de eerste keer allemaal nodig voor mijn pup.

De rol van de winkelvloer en van het personeel is belangrijk. De zuil is niet bedoelt als vervanging van, maar juist als ondersteuning van het personeel. De zuil is heel gebruiksvriendelijk, de klant kan het natuurlijk ook alleen bedienen. Maar bij een vraag van de klant is het ook voor het winkelpersoneel een leuke tool om te gebruiken en met name ondersteunend aan de verkoop.

Live in de winkel

De informatiezuilen zijn inmiddels geplaatst bij een aantal tuincentra als pilot voor het Beeztees concept: De wereld van puppy. Doel is om de consument te inspireren en informeren op de winkelvloer op een manier die bij de consument van nu past. Wat ook tot verkoop moet leiden. Fase 1 is gelukt; we hebben de informatiezuil ontwikkeld en neergezet. In de tweede fase moet blijken of er ook meer door verkocht wordt: dat is zeker onderdeel van het plan. Beeztees gaat de zuil extra ondersteunen door het toevoegen van nieuw assortiment, tools en content ontwikkelen voor social media om extra klanten te trekken voor puppy en de verkoopcijfers analyseren om de resultaten inzichtelijk te maken. Na de pilot gaan we de vervolgstappen bepalen.

Beeztees informatiezuil

Beeztees puppy informatiezuil

Bron: TuinZaken, mei 2019.

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak