RESELLERS GEZOCHT

De toekomst van Quick-Service Restaurants omarmen: Millennials en Gen Zers stuwen de opkomst van Self-Order Kiosks voort

Maandag 01 Januari 2024

Er is een verschuiving gaande in het zich steeds verder ontwikkelende landschap van quick-service restaurants (QSR's). De conventionele voorkeur voor het plaatsen van bestellingen door middel van menselijke interactie is aan het veranderen, waarbij een aanzienlijk deel van de consumenten, met name millennials en Gen Zers, neigen naar het gemak en de autonomie die worden geboden door zelfbestelkiosken.

 

Ontdek onze zelfbestelkiosken

 

Consumenteninzichten onthuld

Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Revenue Management Solutions LLC, een prominente leverancier van datagestuurde oplossingen voor de restaurantbranche, werpen inzichten van bijna 800 Amerikaanse klanten licht op de veranderende dynamiek van bestelvoorkeuren. In tegenstelling tot de overkoepelende trend waarbij 41% van de totale bevolking de voorkeur gaf aan bestellen met menselijke hulp, gaf maar liefst 58% van de millennials en een nog hogere 67% van de Gen Zers aan een duidelijke voorkeur te hebben voor zelfbestelkiosken.

De generatiekloof

Als we dieper in de gegevens duiken, zien we een duidelijke generatiekloof in bestelgewoonten. Terwijl slechts 17% van de babyboomers en 37% van de Gen Xers een voorkeur had voor kioskbestellingen, zijn de technisch onderlegde jongere generaties aanzienlijk meer geneigd tot deze geautomatiseerde aanpak.

 

De aantrekkingskracht van kioskbestellingen begrijpen

zelfbestelkiosken bij een QSR

Personalisatie en controle

Voor 64% van de respondenten kwam de mogelijkheid om hun bestellingen zelfstandig aan te passen naar voren als een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van kiosken. Millennials en Gen Zers, die bekend staan om hun voorliefde voor persoonlijke ervaringen, vinden het enorm waardevol om hun bestellingen af te stemmen op hun specifieke voorkeuren.

Minder besteldruk

61% van de deelnemers benadrukte de verminderde druk die gepaard gaat met bestellen via een kiosk. In tegenstelling tot de traditionele service aan de toonbank, waar klanten zich gehaast of beoordeeld kunnen voelen, zorgt de vanzelfsprekende aard van kioskinteractie voor een meer ontspannen en weloverwogen besluitvormingsproces.

zelfbestelkiosken bij een QSR

Uitgebreid menu verkennen

Een opmerkelijke 57% waardeerde de luxe van meer tijd om door het menu te bladeren. De interactieve aard van kiosken vergemakkelijkt een uitgebreide verkenning van de beschikbare opties, zodat klanten weloverwogen keuzes kunnen maken die aansluiten bij hun smaakvoorkeuren.

Gebruiksvriendelijke interface

Het navigatiegemak, aangehaald door 58% van de respondenten, onderstreept het gebruiksvriendelijke ontwerp van zelfbestelkiosken. Intuïtieve interfaces zorgen voor een naadloze en aangename bestelervaring, waardoor de klanttevredenheid toeneemt.

zelfbestelkiosken bij een QSR

Gemak bij het volgen van bestellingen

Voor 53% van de deelnemers was de mogelijkheid om hun bestellingen in real-time te volgen op het scherm van de kiosk een belangrijk voordeel. Deze transparantie wekt niet alleen vertrouwen bij klanten, maar draagt ook bij aan de operationele efficiëntie.

 

Familiedynamiek en het gebruik van kiosken

Het onderzoek onthulde verder een intrigerende correlatie tussen de samenstelling van het huishouden en het gebruik van kiosken. Huishoudens met kinderen waren meer geneigd om kiosken te gebruiken dan huishoudens zonder kinderen, wat suggereert dat het gemak en de efficiëntie van zelf bestellen goed aansluiten bij de dynamiek van gezinnen met verschillende voorkeuren.

Conclusie

Terwijl quick-service restaurants zich blijven aanpassen aan de veranderende voorkeuren van de consument, verandert de populariteit van zelfbestelkiosken, vooral onder millennials en Gen Zers, de branche. De voordelen van personalisatie, verminderde druk, uitgebreide menurexploratie, gebruiksvriendelijke interfaces en het volgen van bestellingen benadrukken de veelzijdige aantrekkingskracht van deze technologische vooruitgang. QSR's die voorop willen blijven lopen, moeten deze verschuiving niet alleen erkennen, maar ook omarmen en ervoor zorgen dat hun vestigingen aansluiten bij de voorkeuren van de digitaal vaardige generaties die de toekomst van de eetervaring bepalen.

Zet de volgende stap in het revolutioneren van jouw quick-service restaurant en het voldoen aan de voorkeuren van de digitaal-bewuste generaties die de toekomst van het dineren vormgeven. Investeer in de toekomst van QSR's door zelfbestelkiosken in je zaak op te nemen.

Ontdek onze zelfbestelkiosken

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak