RESELLERS GEZOCHT

Groen Geregeld: Ons MVO-statement

Woensdag 27 Maart 2024

Bij Prestop vinden we duurzaam ondernemen van groot belang. Daarom nemen we concrete stappen om ons energieverbruik groener te maken. Met trots kunnen we aankondigen dat we volledig gebruikmaken van Eneco's  HollandseWind®, een 100% duurzame energiebron uit Nederlandse windparken met het Milieukeur van SMK (Stichting Milieukeur). Dit keurmerk garandeert dat onze stroom daadwerkelijk duurzaam wordt opgewekt en voldoet aan strenge milieueisen, jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Stappen in de energietransitie

Door deze overgang naar groene energie zetten we concrete stappen in de energietransitie. Niet alleen verduurzamen we ons eigen energieverbruik, maar we vergroten ook de duurzame opwekcapaciteit in Nederland en verlagen onze CO2-uitstoot aanzienlijk.

Bevestiging van duurzaamheid

Ons streven naar duurzaamheid wordt onderstreept door het duurzaamheidscertificaat van Eneco dat we in 2024 hebben ontvangen. Het Eneco HollandseWind-certificaat bevestigt dat Prestop volledig gebruik maakt van in Nederland opgewekte groene elektriciteit, wat bijdraagt aan het verminderen van CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame energieproductie in Nederland.

CO2-besparing en impact

De verwachte CO2-besparing door ons gebruik van groene stroom bedraagt ongeveer 49.400 kg CO2 in vergelijking met grijze stroom. Dit staat gelijk aan wat gemiddeld 1.976 bomen in een jaar aan CO2 kunnen opnemen. Met onze keuze voor Eneco HollandseWind® tonen we niet alleen ons engagement voor duurzaamheid, maar dragen we ook actief bij aan een groenere toekomst voor ons land en de planeet.

Eneco energiecertificaat

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak