RESELLERS GEZOCHT

Hernieuwde Burgerplaza gemeente Den Bosch geopend

Dinsdag 02 Februari 2016

Vrijdag 29 januari opende wethouder Paul Kagie het vernieuwde Burgerplaza in de hal van het stadskantoor van Den Bosch.

Gemeente Den Bosch wil met deze nieuwe Burgerplaza het digitale werken als gemeente stimuleren, maar daarbij toch de gastvrijheid behouden. Inwoners die binnenkomen met een zoekvraag lopen voortaan niet meer tegen een informatiebalie aan, maar tegen een interactieve videowall. Daarop worden burgers met en zonder afspraak naar de juiste persoon of computer gewezen. In meerdere tafels in de hal van het stadskantoor zitten grote beeldschermen verwerkt. Daarop kunnen burgers informatie krijgen over bijvoorbeeld bouwprojecten, maar hiermee kunnen ze ook zelf een paspoort of uittreksel aanvragen. Ook is er een nieuwe kinderhoek en trouwruimte gerealiseerd.

Ronde touchtafel

In opdracht van de gemeente en in samenwerking met een interieurbouwer heeft Prestop een unieke ronde touchtafel opgeleverd voor het verbouwde gemeentehuis van Gemeente Den Bosch. In de op maat gemaakte ronde tafel heeft Prestop een touchscreen verwerkt die de vorm heeft van de tafel, namelijk rond. Het is opgebouwd uit een 6 mm dikke, ontspiegelde, glasplaat die aan de onderzijde is bestickerd en is voorzien van touchfolie.

Deze oplossing kan worden geboden doordat Prestop haar eigen touchscreens bouwt in een speciale cleanroom en omdat we glas laten produceren wat niet alleen ontspiegeld is maar ook zeer prettig aanvoelt. In de tafel is een 55” LED monitor verwerkt die geschikt is voor horizontale plaatsing.

Doel van gemeente Den Bosch is om deze tafel te gebruiken om bouwtekeningen door te nemen met de burger. Doordat het een multitouch touchscreen is, kan deze ook met 10 vingers tegelijkertijd worden bediend.

Vlakke inbouw touchscreens

Speciaal voor de jongste bewoners van Den Bosch heeft Prestop touchscreens ontwikkeld die geheel vlak in meubels zijn verwerkt. Het glas is precies op maat gemaakt voor de kindermeubelen en voor een meubel bekleed met leer.

Het resultaat is dat er nauwelijks een naad is tussen het hout van de tafels en het glas. Door de dikte van het geharde en ontspiegelde glas is tevens de kans op een breuk zeer klein en kunnen de kinderen naar hartenlust het spel Halli Galli en spellen gemaakt met het pakket Omnitapps spelen.

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak