Interactieve beleving van striphelden bij Comics Station Antwerpen

Donderdag 29 Juni 2017

Via Panasonic heeft Prestop interactieve oplossingen geleverd voor Comics Station Antwerpen.

Een interactieve benadering voor striphelden

Comics Station Antwerpen, een nieuw pretpark rond het thema strips in het centrum van Antwerpen, koos voor een interactieve benadering om populaire striphelden de 21e eeuw binnen te loodsen. Om dit te realiseren, had Comics Station Antwerpen een partner nodig die een technische totaaloplossing kon leveren en een volledig interactief pretpark kon creëren dat toekomstige generaties striplezers kan inspireren, zowel jong als oud. Panasonic is deze partner geworden en Prestop is de partner van Panasonic geworden voor interactieve oplossingen.

Wim Hubrechtsen, CEO en partner van Comics Station Antwerpen: “We wilden geen museum neerzetten dat terugblikt, maar een belevenis bieden voor kinderen, gezinnen en vrienden. We wilden nieuwe manieren van ontspanning creëren. De strips die al meer dan 70 jaar deel uitmaken van ieders leven, die nooit populairder zijn geweest dan nu en die alle generaties over de hele wereld inspireren, wilden we hier laten zien. Onze droom was om bezoekers onder te dompelen in de wereld van deze stripfiguren en hen laten ervaren hoe ze in de loop van de tijd zijn veranderd.”

De juiste technologie voor de juiste klus

Voor het creëren van de interactieve sfeer zocht Comics Station Antwerpen naar een technologiepartner die de juiste oplossing voor de klus kon bieden, die paste binnen de totaalbelevenis die ze wilden creëren. Ze waren op zoek naar een partner die zowel de technologie als de service kon leveren.

Comics Station Antwerpen gaf Panasonic opdracht voor een totaaloplossing, van audiovisuele oplossingen tot beveiliging, brandalarm, communicatie-infrastructuur en airconditioning. Ze wilden alle aspecten aan elkaar koppelen in één gecombineerd netwerk.

Panasonic zocht een partner voor interactieve oplossingen en heeft deze gevonden in Prestop. Prestop leverde touch overlays voor de 1×3 videowall en een aantal 10″ PCAP inbouw touchscreens. Voor de keuze van visuele displays en schermen presenteerde Panasonic talloze verschillende modellen projectors en displays. Bij Comics Station Antwerpen werden 24 interactieve oplossingen geïnstalleerd, met overlay-functionaliteit van Prestop, waardoor touchscreen-functies mogelijk werden.

8 stuks 32″ touch overlay (IR)

3 stuks 43″ touch overlay (IR)

12 stuks 10″ PCAP inbouw touchscreen

Voor de 1×3 videowall een touch overlay voor de 75″ schermen


Touch-videowalls

 

Bezoek ons

Interactive Experience Center.

Je bent altijd welkom in het grootste Interactive Experience Center van Europa. Meer dan 60 interactieve oplossingen staan voor klaar om te bekijken en te proberen. Onze productmanagers en adviseurs staan voor je klaar, met als doel om ook voor jou een oplossing te bieden. Het Interactive Experience Center bevindt zich op Ekkersrijt 4611, Son en Breugel en is op afspraak ook buiten de normale kantooruren te bezoeken!

 

bezoek de showroom