SPECIALE AANBIEDING: Evolution Kiosk koop/huur

Optimaliseer de Self-Checkout Ervaring: 7 Onmisbare Tips

Woensdag 03 Mei 2023

Als retailer wil je natuurlijk dat je klanten een geweldige self-checkout ervaring hebben in je winkel. Het is immers een belangrijk onderdeel van het hele winkelproces en kan het verschil maken tussen een blije klant die terugkomt en een ontevreden klant die nooit meer terugkomt. In dit artikel delen we 7 onmisbare tips voor een geweldige self-checkout ervaring.

Prestop zelfscankassa self-checkout
Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 1: Zorg voor goede instructies

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je klanten duidelijke en beknopte instructies krijgen over hoe ze de self-checkout moeten gebruiken. Dit kan door middel van stickers, pictogrammen en/of digitale schermen. Door duidelijke instructies te geven, verminder je het risico op fouten en verhoog je de snelheid van het proces.

Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 2: Maak de self-checkout gebruiksvriendelijk

Een gebruiksvriendelijke self-checkout zorgt voor een prettige ervaring voor de klant. Dit betekent dat de interface intuïtief moet zijn en dat er geen onnodige stappen in het proces zitten. Daarnaast is het belangrijk dat de hardware, zoals de scanner en de betaalterminal, goed werkt en makkelijk te gebruiken is. Prestop heeft jaren ervaring als value-added manufacturer, wat betekent dat we zelf de hardware ontwerpen, produceren en in elkaar zetten.

Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 3: Verleen goede klantenservice

Hoewel de klant bij de self-checkout in principe zelf verantwoordelijk is voor het afrekenen, is het belangrijk om goede klantenservice te verlenen. Dit betekent dat er altijd een medewerker beschikbaar moet zijn om eventuele vragen te beantwoorden of te assisteren bij het afrekenen. Dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen bij de klant.

Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 4: Zorg voor voldoende ruimte

Een self-checkout kan soms wat ruimte innemen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de klant om te bewegen. Dit betekent dat er geen obstakels in de buurt van de self-checkout moeten staan en dat er voldoende ruimte is om bijvoorbeeld tassen neer te zetten.

Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 5: Maak het proces snel en efficiënt

Een self-checkout moet snel en efficiënt werken om de klant een prettige ervaring te bieden. Dit betekent dat het proces niet te lang mag duren en dat er geen onnodige stappen in het proces zitten. Daarnaast moet de hardware, zoals de scanner en de betaalterminal, snel en goed werken.

Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 6: Houd rekening met verschillende betaalmethoden

Niet alle klanten betalen op dezelfde manier. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met verschillende betaalmethoden, zoals contant geld, pinpassen, creditcards en mobiele betalingen. Door verschillende betaalmethoden aan te bieden, vergroot je de klanttevredenheid en het gemak voor de klant. Prestop kan cashmachines integreren en is specialist in het koppelen van pin units van verschillende aanbieders in binnen- en buitenland.

Prestop zelfscankassa self-checkout

Tip 7: Zorg voor goede beveiliging

Een self-checkout kan ook kwetsbaar zijn voor fraude en diefstal. Het is daarom belangrijk om goede beveiligingsmaatregelen te treffen, zoals het plaatsen van camera's en het beveiligen van de betaalterminal. Daarnaast is het belangrijk om klanten bewust te maken van mogelijke veiligheidsrisico's en hoe zij deze kunnen vermijden.

 

Neem contact met ons op

Een geweldige self-checkout ervaring is cruciaal voor het behouden van tevreden klanten en het verbeteren van de algehele winkelervaring. Door goede instructies, een gebruiksvriendelijke interface, goede klantenservice, voldoende ruimte, een snel en efficiënt proces, verschillende betaalmethoden en goede beveiliging te bieden, kun je ervoor zorgen dat jouw klanten een geweldige self-checkout ervaring hebben. Implementeer deze tips in je winkel en zorg voor blije klanten die graag terugkomen.

Prestop helpt je hierbij graag!

bekijk onze zelfscankassa's   bekijk onze bestelzuilen   bezoek ons interactive experience center

 

Prestop zelfscankassa self-checkout

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je op veilige afstand al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Via meer dan 16 webcams en een persoonlijke cameraman laten we je meekijken, "meelopen" met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak:

plan een (digitale) rondleiding