RESELLERS GEZOCHT

Verbeter de museale beleving met een Prestop touchtafel met Omnitapps software

Vrijdag 10 Maart 2023

Musea blijven populaire bestemmingen voor toeristen en bezoekers die geïnteresseerd zijn in kunst, cultuur en geschiedenis. Met de opkomst van digitale technologieën willen bezoekers echter meer dan alleen het bekijken van schilderijen en artefacten. Ze willen interactieve ervaringen en unieke manieren om te leren over het verleden en het heden. Een van de meest innovatieve manieren om deze museale beleving te verbeteren, is door gebruik te maken van een touchtafel met Omnitapps software van Prestop.

museum touchtafel met omnitapps kaap skil

Wat is een touchtafel?

Een touchtafel is een interactieve tafel die is uitgerust met een aanraakscherm en speciale software die het mogelijk maakt om inhoud weer te geven en te bewerken. Touchtafels zijn steeds populairder geworden in musea en andere openbare ruimtes, omdat ze een unieke en boeiende manier bieden om informatie te presenteren.

Wat is Omnitapps software?

Omnitapps software is een speciaal ontwikkelde software suite voor touchtafels. Het biedt een breed scala aan functies, zoals interactieve kaarten, spelletjes, quizzen, video's en afbeeldingen, waarmee bezoekers de inhoud van een museum op een boeiende en educatieve manier kunnen verkennen.

Waarom zou je een touchtafel met Omnitapps software gebruiken?

Er zijn tal van redenen waarom musea een touchtafel met Omnitapps software zouden moeten gebruiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Verhoogde betrokkenheid van bezoekers

Een van de grootste voordelen van touchtafels is dat ze bezoekers meer betrokken maken bij de inhoud. Door interactieve games, quizzen en andere activiteiten aan te bieden, kunnen musea de aandacht van bezoekers trekken en hen op een boeiende manier leren over de tentoongestelde stukken.

Verbeterde toegankelijkheid

Touchtafels maken het ook gemakkelijker voor bezoekers om toegang te krijgen tot informatie. In plaats van te hoeven lezen over tentoonstellingen en artefacten, kunnen bezoekers de inhoud op een visuele en interactieve manier verkennen.

Betere gegevensverzameling

Touchtafels maken het ook gemakkelijker voor musea om gegevens te verzamelen over hun bezoekers. Door interactieve quizzen en games aan te bieden, kunnen musea gegevens verzamelen over de interesses en voorkeuren van bezoekers, wat hen kan helpen om toekomstige tentoonstellingen en activiteiten te plannen.

museum omnitapps kinderen kostuum touchtafel

Hoe werkt een touchtafel met Omnitapps software?

Een touchtafel met Omnitapps software werkt op een vergelijkbare manier als een gewone tablet of smartphone. Bezoekers kunnen het scherm aanraken om inhoud te selecteren en te verkennen. De software biedt verschillende tools en functies waarmee bezoekers de inhoud kunnen verkennen en bewerken, zoals zoomen, roteren en swipen.

Hoe kan een touchtafel met Omnitapps software worden gebruikt in musea?

Er zijn veel verschillende manieren waarop een touchtafel met Omnitapps software kan worden gebruikt in musea. Hier zijn enkele ideeën:

Interactieve kaarten

Een van de beste manieren om bezoekers te helpen de weg te vinden in een museum is door interactieve kaarten aan te bieden op touchtafels. Bezoekers kunnen de kaart aanraken om verschillende tentoonstellingsruimtes te verkennen en meer te weten te komen over de stukken die er worden tentoongesteld.

Spelletjes en quizzen

Een andere populaire manier om touchtafels te gebruiken in musea is door middel van spelletjes en quizzen. Musea kunnen interactieve spelletjes aanbieden die bezoekers uitdagen om meer te leren over de geschiedenis, kunst en cultuur van de tentoongestelde stukken. Quizzen kunnen worden gebruikt om de kennis van bezoekers te testen en hen aan te moedigen meer te leren over de tentoonstellingen.

Video's en afbeeldingen

Touchtafels kunnen ook worden gebruikt om video's en afbeeldingen weer te geven van de tentoongestelde stukken. Dit biedt bezoekers een meer visuele manier om de inhoud te verkennen en kan helpen bij het aantrekken van hun aandacht.

Een voorbeeld met screenshots van Vincentre zie je hieronder!

Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision

Waarom kiezen voor Prestop touchtafels?

Prestop is een toonaangevende fabrikant van touchtafels en software in Nederland. We maken hoogwaardige hardware, zo zijn onze touchtafels van de hoogste kwaliteit en ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn uitgerust met krachtige hardware en bieden een soepele en responsieve aanraakervaring. Een goede prijs-kwaliteit verhouding en een zorgeloze totaaloplossing, met software en hardware. 

Conclusie

Als je op zoek bent naar manieren om de museale beleving te verbeteren, overweeg dan om touchtafels met Omnitapps software van Prestop te gebruiken. Deze innovatieve en boeiende technologieën bieden bezoekers een unieke manier om kunst, cultuur en geschiedenis te verkennen en te leren, en kunnen helpen om het museumbezoek voor iedereen leuker en leerzamer te maken.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van touchtafels in jouw museum, neem dan contact op om te zien hoe wij je kunnen helpen. Ons deskundige team kan je helpen bij het ontwerpen en implementeren van de perfecte touchtafeloplossing voor jouw museum.

 

Voorbeelden zien uit de praktijk bij musea? We hebben een speciaal museum magazine gemaakt met de leukste voorbeelden van oplossingen voor musea! 

Museum Magazine downloaden

 

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor jouw museum?

bekijk ons koop-aanbod touchtafels   bekijk ons huuraanbod touchtafels   Omnitapps voor musea

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak