RESELLERS GEZOCHT

Wibra trots op zelfscankassa in nieuwe winkel Den Bosch

Maandag 12 Februari 2024

Wibra, een van de meest geliefde winkelketens in Nederland, heeft onlangs een indrukwekkende winkel geopend in winkelcentrum Helftheuvel in Den Bosch. Wat deze opening extra bijzonder maakt, is de introductie van hun nieuwste aanwinst: de self-checkout. Deze geavanceerde kassa, gebouwd door Prestop met Valk Solutions-software, belooft een naadloze winkelervaring voor de klanten van Wibra.

Vraag info op bij Prestop

Prestop's snelheid en maatwerk

Prestop's rol in het realiseren van deze state-of-the-art self-checkout kan niet genoeg worden benadrukt. De snelheid waarmee Prestop van idee naar productie schakelt, is een van de belangrijkste redenen waarom Wibra voor hen koos. In een wereld waarin snelheid cruciaal is, leverde Prestop een maatwerkproduct dat perfect aansluit bij de huisstijl van Wibra. De bewezen betrouwbaarheid en duurzaamheid van Prestop's zuilen waren daarnaast belangrijke  factoren voor Wibra. De self-checkout is niet alleen een efficiënte toevoeging aan de winkel, maar ook een betrouwbare investering op de lange termijn.

Wibra zelfscankassa Den Bosch van Prestop

Signage en custom materialen

Wat de zelfscankassa extra bijzonder maakt, is het feit dat Prestop het hout van de plateaus voor tassen en spullen van hetzelfde hout heeft gemaakt als het hout van de reguliere kassameubel. Daarnaast hebben we een verlicht  zelfscankassa signage bord bevestigd aan de paal waar de stroom en internet kabels naar het plafond gaan. Zo is vanaf een afstandje duidelijk waar de self-checkout zich bevindt. 

Valk Solutions softwareintegratie

Om de self-checkout soepel te laten functioneren, is de software van Valk Solutions geïntegreerd. Deze naadloze samenwerking tussen hardware en software zorgt voor een efficiënte en betrouwbare zelfscankassa.

Voordelen van de Zelfscankassa voor Wibra

Efficiëntie en tijdsbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van de zelfscankassa is de verbeterde efficiëntie. Klanten kunnen hun producten scannen en afrekenen op hun eigen tempo, wat resulteert in kortere wachttijden en een snellere doorstroom. Dit draagt bij aan een positieve winkelervaring, waardoor klanten graag terugkeren.

Gemak

Met de zelfscankassa hebben klanten de controle over hun aankoopproces. Ze kunnen zelf producten scannen, de hoeveelheid controleren en direct betalen, wat het algemene gemak verhoogt.

Verbeterde klantenservice

De implementatie van de zelfscankassa betekent niet alleen efficiëntie, maar ook een kans voor het Wibra personeel om zich te concentreren op andere aspecten van klantenservice. Medewerkers kunnen meer tijd besteden aan het assisteren en adviseren van klanten, waardoor de algehele servicekwaliteit stijgt.

Erkennen van uitdagingen

Hoewel de voordelen van zelfscankassa's evident zijn, is het belangrijk om ook de mogelijke uitdagingen aan te kaarten. Een van de grootste zorgen is diefstal. Het gebrek aan direct toezicht kan sommige klanten aanmoedigen tot oneerlijk gedrag. Echter, de voordelen van efficiëntie en klanttevredenheid wegen over het algemeen zwaarder dan deze mogelijke nadelen. Zo implementeert Wibra Den Bosch regelmatige controles, waarbij personeel de aankopen van klanten steekproefsgewijs controleert. Ook zijn er natuurlijk camera's aanwezig. Door deze maatregelen te nemen, kan de winkel de kans op diefstal minimaliseren en tegelijkertijd profiteren van de efficiëntie en klanttevredenheid die zelfscankassa's bieden. Het is voor Wibra dus een kwestie van het vinden van een evenwicht tussen het maximaliseren van de voordelen en het beheersen van de mogelijke uitdagingen.

 

Geïnteresseerd in zelfscankassa's voor jouw retailwinkel?

Vraag info op bij Prestop

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak