Industriezuilen voor Cérélia.

Cérélia, voorheen de Bioderij, is een groot gegroeid familiebedrijf, waar pannenkoeken, poffertjes en pancakes geproduceerd worden. Productielocaties bevinden zich in Nederland en België. Van een klein, lokaal familiebedrijf is men uitgegroeid naar een groot, geprofessionaliseerd familiebedrijf met 380 FTE, ploegendiensten van 5,8 x 24 uur werken en 8 productielijnen voor het bakken. Per dag produceert men meer dan 1 miljoen pannenkoeken en 2,5 miljoen poffertjes.

De weg naar Prestop

Men werkte in de fabriek met beeldschermen, die echter niet stof- en waterbestendig waren. Via een zoekopdracht vond men Prestop online, waarbij de door Prestop aangeboden buitenzuilen geschikt leken voor de toepassing in de productie. Tevens was men gecharmeerd van het feit dat beeldscherm en pc gescheiden van elkaar in de Prestop zuil aangebracht zijn. De oude beeldschermen hadden de computer geïntegreerd in de beeldschermbehuizing zitten, dit werd soms als lastig ervaren.

Vraagstelling

"We vroegen aan Prestop een oplossing voor deels monitoring van processen en deels het invoeren van gegevens", zegt Daan Meijer van Cérélia. "Deze oplossing moest ingezet worden op drie afdelingen, te weten de bakkerij, de inpakafdeling en de kartonnage afdeling. We beschreven onze processen aan Prestop en legden daarbij de vraag neer om met de meest ideale oplossingen te komen."

De oplossing van Prestop.

Op advies van Prestop werd gekozen voor een industriezuil met handvatten, die zonder problemen op een steekwagen vervoerd kan worden. "De mobiliteit van de industriezuil maakt voor ons het schoonmaken erg handig. Als voedselproducerend bedrijf staat een goede schoonmaak centraal in ons hygiëneplan. Om overal goed bij te kunnen is het fijn om zaken aan de kant te kunnen zetten. De gevoelige delen van de industriezuil zijn door Prestop van RVS gemaakt. Wij hebben onze eigen pc's aan de industriezuilen toegevoegd, met eigen software. We gebruiken hem voor monitoring en invoer van gegevens en voeren er controles mee uit op het productieproces. Alles werkt papierloos, dus zeer hygiënisch. Ook de etikettering wordt gemonitord via de zuil, middels camera's. De volgende stap is dat we de camera's de opdruk van de etiketten laten lezen en controleren", aldus Meijer. Inmiddels heeft men bij Cérélia nu 26 industriezuilen in gebruik, sinds een jaar. De laatste lichting kwam in juni 2018.  

 

"Prestop is een innovatief en kwalitatief hoogwaardig bedrijf, waar men goed kijkt en luistert naar de klant. Samen zijn we tot een mooi product gekomen, waar onze Franse collega's ook zeer over te spreken zijn"
Daan Meijer - Cérélia

Cérélia industriezuil

In de praktijk.

Meijer: "De industriezuilen bevatten aansluitingen voor scanners, waterdicht uiteraard. Een ontwikkeling die voortkomt uit een stukje evolutie, waarbij Prestop op alle fronten heeft meegedacht. We vervangen momenteel 80 verschillende papieren formulieren met een zuil, 300 per week. Dat scheelt enorm aan papier en opbergmappen. We moeten nog 20 formulieren overzetten om volledig papierloos te zijn. Als dat gebeurd is, zijn we weer een enorme stap verder in efficiëntie, met als grote voordeel dat de data meteen beschikbaar is voor iedereen die ermee moet kunnen werken."

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Ook nu ben je van harte welkom in ons Interactive Experience Center, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel. Daarnaast geven we digitale tours via Skype, Zoom of Teams. Via meer dan 16 webcams laten we je live meekijken, “meelopen” met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond via meerdere cameraposities en kun je direct vanuit thuis vragen stellen. Vragen over onze interactieve oplossingen, maar ook hoe wij de toekomst zien. Oplossingen die tijdens en na deze crisis direct zijn in te zetten.

 

plan een (digitale) rondleiding