Gemeente Amstelveen weegt vrachten sneller met weegzuilen.

De afdeling afvalbeheer van de gemeente Amstelveen maakt gebruik van weegbruggen bij de afvalweegstations. Medewerkers en klanten melden zich bij een weegzuil, middels een pasje. Met het besluit vorig jaar om de software in de weegzuilen te vernieuwen, koos men er tevens voor om ook de hardware te vernieuwen.

De weg naar Prestop

Ruud Oosterhof is teamleider bij afvalbeheer in Amstelveen en vertelt over de gang naar Prestop: "Onze softwareleverancier was bekend met Prestop en via hem zijn we met het bedrijf in Son en Breugel in contact gekomen."

Vraagstelling

Oosterhof. "We wilden het wegen van afval zo makkelijk mogelijk maken voor werknemers en klanten. Zelf inwegen, registreren via een pasje en alles automatisch afhandelen. De software moest geüpdatet worden en de uitstraling wilden we ook geheel upgraden. We hebben in hoofdlijnen uitgezet bij Prestop wat we wilden. Prestop begreep ons erg goed en kwam met een mooi voorstel dat wij een op een konden overnemen."

De oplossing van Prestop.

Twee nieuwe buitenzuilen zijn geleverd aan de gemeente Amstelveen. "Per weegbrug een weegzuil dus. Aanmelden gebeurt met de afvalpas, in de zuilen is een paslezer geïnstalleerd. De software kwam via een andere leverancier, maar door de ervaring met Prestop wist deze de implementatie goed en snel te doen", legt Oosterhof uit.

 

"Een specifiek product vraagt vooral om goed in gesprek te gaan met elkaar. Dat is een sterk punt bij Prestop, de totale samenwerking."
Ruud Oosterhof - gemeente Amstelveen

Weegzuil gemeente Amstelveen - Prestop buitenzuilen

Gemeente Amstelveen weegzuil

In de praktijk.

De levering voldoet volgens Oosterhof volledig aan de wensen. "Tussen het plaatsen van de weegzuilen en de ingebruikstelling is nog een aantal slagen gemaakt, ter verbetering. Dat resulteerde in een product dat perfect werkt."

Boek nu

interactive live stream.

Je bent altijd welkom in het grootste Interactive Experience Center van Europa, echter voorlopig alleen via verbinding met Skype, Zoom of Teams. Via meer dan 16 webcams laten we je live meekijken met de demo’s die de presentatoren op veilige afstand van elkaar geven. Onze productmanagers streamen met je mee vanuit thuis om alle vragen direct te beantwoorden over de meer dan 60 interactieve oplossingen. Oplossingen die tijdens deze crisis, maar uiteraard direct hierna, direct zijn in te zetten.

Zodra het weer kan ben je van harte welkom in ons Interactive Experience Center, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel.

 

boek nu een Interactive Live Stream