RESELLERS GEZOCHT

Kindvriendelijke buitenzuilen voor Madurodam.

Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad in Den Haag op een schaal van 1 op 25, geopend op 2 juli 1952. Dit toeristische attractiepark trekt jaarlijks circa 700.000 bezoekers. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties kan iedereen Nederlandse helden en hoogtepunten ontdekken. Het park beslaat een totaaloppervlak van 62.630 m² (17.630 m² gebouwde stad).

De weg naar Prestop

Peter de Hullu, marketing en salesmanager bij Madurodam: “We hebben Prestop benaderd vanuit de wens om een ‘digital layer’ over ons park te kunnen leggen, waarbij er op een interactieve manier informatie gegeven kon worden. De oplossingen van Prestop boden ons de mogelijkheid om deze digital layer in de vorm van kiosken over het park te leggen, met als beoogd doel meer interactie en betrokkenheid te genereren tussen het fysieke park, de digitale wereld en zowel de jonge als de volwassen bezoekers.”

Vraagstelling

Madurodam had behoefte aan een oplossing waarmee kinderen die het park bezoeken op eenvoudige en speelse wijze zelf hun informatie kunnen ophalen. Er moesten video’s afgespeeld kunnen worden en vragen, in kwisvorm, moesten op een eenvoudige manier beantwoord kunnen worden.

De oplossing van Prestop.

Prestop heeft voor Madurodam een kindvriendelijke buitenzuil ontwikkeld met een 22” touchscreen. Inmiddels staan er 10 weerbestendige buitenzuilen verspreid door het hele park. Op elke zuil kunnen kinderen gemakkelijk video’s bekijken en vragen beantwoorden (die in een kwis worden gepresenteerd), het touchscreen zit namelijk minder hoog dan normaal het geval is. Ook voor rolstoelgebruikers is dit een uitkomst.

 

“Prestop heeft een goede naam en heeft met ons meegedacht in het vinden van de juiste oplossing. Dankzij het ontwerp van de buitenzuil kunnen we deze 365 dagen per jaar, onder alle weersomstandigheden inzetten.”
Peter de Hullu - Marketing & Salesmanager bij Madurodam

Prestop buitenzuil voor Madurodam

Case study Madurodam

Bekijk de video!

In de praktijk.

Op zonnige dagen zorgt het high brightness touchscreen (1600 Nits) ervoor dat het beeld goed zichtbaar is. Aan de voorzijde van de zuil zijn een RFID-reader en speakers ingebouwd. De RFID-reader scant de pas en activeert de video of quiz op het scherm en met de speakers is het geluid van de video’s goed hoorbaar. De buitenzuil wordt beschermd tegen corrosie door een extra primer.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de buitenzuilen van Madurodam of andere interactieve oplossingen?

Neem dan contact op met Prestop. Tel: 0499-367 606  |  E-mail: verkoop@prestop.nl  |  Vul het contactformulier in.

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak