Schiphol verbetert informatievoorziening op luchthaven met selfservice informatiepunten.

Schiphol zet nieuwe communicatiekanalen in om de reiziger in de terminal nog beter te helpen bij vragen of problemen. Reizigers kunnen al langer 24 uur per dag contact opnemen met Schiphol via telefoon, e-mail, chat en social media zoals WhatsApp, Facebook (Messenger), Twitter en Instagram. Daar zijn nu selfservice informatiepunten bijgekomen, meerdere selfservice informatiepunten staan verspreid over verschillende locaties in de terminal.

De weg naar Prestop

Schiphol was op zoek naar een interactieve oplossing dat onderdeel moest worden van hun omnichannel aanpak. Al snel werd duidelijk dat het om selfservice informatiepunten ging. In Prestop en BIS|Econocom vond Schiphol een partner voor het gehele project, van advies en design tot het produceren en installeren van de informatiezuilen. 

Vraagstelling

Belangrijk is dat de reiziger via de selfservice informatiepunten snel vluchtinformatie kunnen opzoeken, door bijvoorbeeld een vliegticket te scannen. Daarnaast is van belang dat contact kan worden opgenomen met een Schiphol medewerker via de zuil.

De oplossing van Prestop.

We hebben het selfservice informatiepunt ontworpen en om de organische vorm te realiseren is gekozen voor een zuil gemaakt van staal die bekleed is met HI-MACS. Prestop heeft het 32” PCAP-touchscreen en alle randapparatuur zoals de barcode scanner, microfoon, raamspeakers en webcam netjes achter glas ingebouwd. De web-based software van Schiphol wordt veilig getoond via SiteKiosk. Het resultaat: een uniek selfservice informatiepunt voor Schiphol.

 

Op de informatiepunten kunnen reizigers hun vluchtinformatie opzoeken, plattegronden raadplegen en veelgestelde vragen en antwoorden bekijken. Bij complexe vragen of problemen kan de reiziger met een Schiphol medewerker communiceren via videocall. Indien nodig komt een mobiele assistent naar de reiziger toe om deze ter plekke te helpen.

Schiphol informatiezuilen

Schiphol selfservice informatiepunt

Bekijk de video van Schiphol over de nieuwe informatiezuilen.

In de praktijk.

De afgelopen maanden heeft Prestop de selfservice informatiepunten geplaatst en de apparatuur en software met de optie videocall uitgebreid getest. In de maand mei hebben de meeste gebruikers de selfservice informatiepunten gebruikt om hun vluchtgegevens op te zoeken of plattegronden bekeken.

Onderzoek onder de gebruikers heeft uitgewezen dat ruim 95% tevreden is over de selfservicepunten.

Uit klantonderzoek is gebleken dat reizigers bij voorkeur meer digitaal, onafhankelijk van hun locatie, met Schiphol willen communiceren middels diverse online kanalen. Uiteraard stellen reizigers ook de mogelijkheid van persoonlijk contact op prijs.

Schiphol Kiosk Selfservice Informatiepunt

Up in the Sky nam een kijkje

Bekijk de video.

Lees ook op www.ed.nl "Prestop uit Son levert informatiezuilen voor Schiphol".

Schiphol Kiosk Selfservice Informatiepunt 360

Bekijk de 360 graden video van de SSU

 

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Ook nu ben je van harte welkom in ons Interactive Experience Center, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel. Daarnaast geven we digitale tours via Skype, Zoom of Teams. Via meer dan 16 webcams laten we je live meekijken, “meelopen” met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond via meerdere cameraposities en kun je direct vanuit thuis vragen stellen. Vragen over onze interactieve oplossingen, maar ook hoe wij de toekomst zien. Oplossingen die tijdens en na deze crisis direct zijn in te zetten.

 

plan een (digitale) rondleiding