Op een touchscreen tafel komen bezoekers van Vincentre alles te weten over Vincent van Gogh.

Vincentre is de naam van het Van Gogh museum in Nuenen. De vaste expositie toont Vincent van Gogh in zijn periode in Nuenen. De bezoeker leert hem kennen als mens en ziet zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder. De beleving neemt de bezoeker mee, terug in de tijd. Vincentre maakt gebruik van Prestop presentatiemiddelen, goed voor een unieke ervaring!

De weg naar Prestop

Leen Vis, ICT verantwoordelijke bij Vincentre, kreeg de opdracht om te kijken naar een alternatief voor de inmiddels verouderde iPads die men in het museum inzette. "Het moest wel een interactieve oplossing zijn", schetst Leen. "Er werd besloten om voor een touchscreen oplossing te gaan kijken. Omdat de leiding had aangegeven interesse te hebben in een multitouch systeem met educatieve toepassing, kwam ik in mijn zoektocht al snel bij Prestop uit.

Vraagstelling

"We hebben aan Prestop aangegeven dat we de multitouch oplossing tweeledig wilden inzetten. Enerzijds als presentatiemiddel van Powerpoint presentaties, voor grotere groepen, anderzijds als interactief en educatief element waar de bezoeker zelf mee aan de slag mag gaan, om Vincent van Gogh te ontdekken", aldus Leen.

De oplossing van Prestop.

Prestop adviseerde een touchscreen tafel met interactieve presentatie, gebouwd in Omnitapps. Ook aan de vraag om Powerpoint presentaties te kunnen geven werd gehoor gegeven. Leen: "Vanwege de verschillende manieren van gebruik, kregen we het advies om te kiezen voor een touchtafel die in hoogte verstelbaar en kantelbaar is. Dat was een schot in de roos, we kunnen de tafel omhoog zetten en het scherm verticaal laten kantelen, om zo groepen de presentaties te kunnen tonen. In de lage stand biedt de tafel optimale toegang aan de bezoekers die op een interactieve manier Vincent van Gogh willen leren kennen."

 

"Ik heb Prestop ervaren als een gastvrij, vriendelijk maar toch zakelijk bedrijf met een hoge graad van deskundigheid. Een hoog meedenk gehalte en correcte en plezierige communicatie zorgen voor een zeer goede ervaring."
Leen Vis - Vincentre

Prestop Vincentre touchscreen tafel

Vincentre touchscreen tafel

In de praktijk.

Voor Leen Vis is het duidelijk dat de door Prestop geleverde oplossing zijn werk doet voor het museum. "We gebruiken hem nu een half jaar en zien dat de touchscreen tafel een echte eyecatcher is. De jeugd die binnenkomt loopt er meestal op een draf naartoe. Voor Vincentre is deze oplossing van absolute meerwaarde.

Boek nu

interactive live stream.

Je bent altijd welkom in het grootste Interactive Experience Center van Europa, echter voorlopig alleen via verbinding met Skype, Zoom of Teams. Via meer dan 16 webcams laten we je live meekijken met de demo’s die de presentatoren op veilige afstand van elkaar geven. Onze productmanagers streamen met je mee vanuit thuis om alle vragen direct te beantwoorden over de meer dan 60 interactieve oplossingen. Oplossingen die tijdens deze crisis, maar uiteraard direct hierna, direct zijn in te zetten.

Zodra het weer kan ben je van harte welkom in ons Interactive Experience Center, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel.

 

boek nu een Interactive Live Stream