Digitale etalage en touchscreens voor winkels VVV Zeeland.

De VVV Zeeland helpt toeristen door allerhande informatie te verstrekken over bezienswaardigheden, historie en evenementen in de diverse regio's. Martijn Kapel, projectmanager bij de VVV Zeeland: "In de nieuwe winkelformulie die voor de VVV ontwikkeld is zijn touchoplossingen voorzien. Naast touchscreens is er vooral interesse in een digitale etalage, om toeristen ook buiten de openingsuren van de VVV de weg te kunnen wijzen en van informatie te kunnen voorzien."

De weg naar Prestop

De eerste gang naar Prestop werd gemaakt via het bureau dat de formule had ontwikkeld. Martijn: "We staan echter al weer een tijdje rechtstreeks met Prestop in contact."

Vraagstelling

"We kwamen binnen met vragen over de digitale etalage. De wens die we daarbij hadden, was dat onze eigen ZIDS-applicatie erop moest kunnen draaien. Deze applicatie wijst toeristen de weg; letterlijk, maar ook op het gebied van horeca, hotels, fietsroutes, toeristische trekpleisters, etc. De touchscreens geven de vestigingen waar ze gebruikt worden een gastvrij karakter, de informatie is namelijk te allen tijde toegankelijk", aldus Martijn.

De oplossing van Prestop.

Prestop leverde een mix aan hardware, variërend van touchscreen tafels, inbouw touchscreens, digitale etalage touchscreens, buitenzuilen en displays voor narrowcasting. "Op alle hardware staat de ZIDS-applicatie, behalve op de touchscreen tafels, daar draait een speciale interactieve presentatie op die gemaakt is door Prestop met Omnitapps. De jeugd kan op de touchscreen tafel leuke games spelen, zoals bijvoorbeeld sjoelen. Maar ook de wayfinding app draait op de touchtafel, met een kaart."

 

"Prestop denkt mee, schakelt snel en levert op tijd. Inmiddels is het zesde VVV-Inspiratiepunt is een feit, en wel in Goes. We delen de ruimte met het museum en kunnen op die manier elkaar versterken. Een mooi traject achter de rug met een fijn team, en een goede samenwerking opgebouwd met het museum. Credits ook voor wethouder Loes Meeuwisse en de gemeente Goes die dit mogelijk hebben gemaakt. Fijn dat het belang van persoonlijke gastvrijheid vandaag de dag nog steeds gezien wordt, en de glimlach die het teweeg brengt bij jong en oud. Op naar de volgende."
Martijn Kapel - VVV Zeeland

VVV Zeeland touchscreen tafel

VVV Zeeland touchscreen tafel

In de praktijk.

In Domburg heeft men touchscreens met de ZIDS-applicatie draaien, een touchscreen tafel met Omnitapps, met spellen, wayfinding, een kaart en een FAQ. Bij Landal Resort Haamstede zijn buitenzuilen geïnstalleerd. "In Oostkapelle bevindt zich bij de kerk het toerischtische informatiepunt 'Het Wachtertje'. Daar is een touchscreen geïnstalleerd voor interactieve informatie voorziening en narrowcasting. Alles wordt gevoed vanuit één database", vertelt Martijn. In Terneuzen is gekozen voor een digitale etalage met touchscreen. In Cadzand zijn touchoplossingen aangebracht bij de opstappunten voor fietsen. "Deze staan op traffic locaties", legt Martijn uit. "We zijn tevreden over de toepassingen. Als er iets was waar we support bij nodig hadden, dan leverde Prestop die."

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Ook nu ben je van harte welkom in ons Interactive Experience Center, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel. Daarnaast geven we digitale tours via Skype, Zoom of Teams. Via meer dan 16 webcams laten we je live meekijken, “meelopen” met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond via meerdere cameraposities en kun je direct vanuit thuis vragen stellen. Vragen over onze interactieve oplossingen, maar ook hoe wij de toekomst zien. Oplossingen die tijdens en na deze crisis direct zijn in te zetten.

 

plan een (digitale) rondleiding