Bezoekers van het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum kunnen op touchscreens informatie opzoeken.

Weijsters & Kooij vormgevers heeft inmiddels bijna 25 jaar ervaring op het gebied van grafische en ruimtelijke vormgeving. Opdrachtgevers zijn onder andere: overheid, profit, non-profit, onderwijs en culturele instellingen. Zo hebben zij ook de opdracht gekregen voor de herinrichting van het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum.

De weg naar Prestop

Karin Kooij: "In verband met een herinrichting van een museum wilden we een touchscreen tafel. Via internet kwamen we bij Prestop terecht. De mogelijkheid om zelf met hun software een interactieve presentatie te maken sprak ons aan. Vestiging in Eindhoven vonden we een pré (aangezien de meubelmaker voor dit project ook in de omgeving van Eindhoven zit).

Vraagstelling

"Oorspronkelijk kwamen we bij Prestop voor een brede oriëntatie voor een touchscreen tafel voor het museum. Vervolgens voor een ander project, namelijk het 1e bezoekerscentrum voor de Zuiderwaterlinie. Met een echte superharde deadline - de opening op 16 september 2018 - besloten we ook voor touchscreens met Omnitapps te gaan", aldus Karin.

De oplossing van Prestop.

Prestop gaf een demonstratie van Omnitapps, waarmee op een relatief eenvoudige manier interactieve presentaties te maken zijn. Karin: "Dat sprak ons aan. We hebben een training gevolgd zodat we zelf aan de slag konden. Tijdens het ontwikkelen van de presentaties fungeerde de afdeling support bij Prestop als vraagbaak." Ook leverde Prestop een 55" touchscreen, drie 15" touchscreens en een 21,5" touchscreen waarop de interactieve presentaties draaien."

 

"Omnitapps maakt nieuwe media en technieken ook bereikbaar voor bijvoorbeeld kleinere musea en bezoekerscentra."
Karin Kooij - Weijsters & Kooij vormgevers

Zuiderwaterlinie Museum touchscreens met Omnitapps

Zuiderwaterlinie Museum touchscreens met Omnitapps

In de praktijk.

Karin: "Veel enthousiaste reacties van bezoekers, veel informatie op een relatief beperkt oppervlak zonder dat het overweldigend wordt. Omnitapps geeft vrijheid om inhoudelijk snel informatie toe te voegen en te wisselen in eigen beheer. Als vormgever is het de uitdaging om zoveel mogelijk eigenheid en huisstijl binnen de mogelijkheden van de toolbox toe te voegen."

Boek nu

interactive live stream.

Je bent altijd welkom in het grootste Interactive Experience Center van Europa, echter voorlopig alleen via verbinding met Skype, Zoom of Teams. Via meer dan 16 webcams laten we je live meekijken met de demo’s die de presentatoren op veilige afstand van elkaar geven. Onze productmanagers streamen met je mee vanuit thuis om alle vragen direct te beantwoorden over de meer dan 60 interactieve oplossingen. Oplossingen die tijdens deze crisis, maar uiteraard direct hierna, direct zijn in te zetten.

Zodra het weer kan ben je van harte welkom in ons Interactive Experience Center, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel.

 

boek nu een Interactive Live Stream