Bezoekers van het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum kunnen op touchscreens informatie opzoeken.

Weijsters & Kooij vormgevers heeft inmiddels bijna 25 jaar ervaring op het gebied van grafische en ruimtelijke vormgeving. Opdrachtgevers zijn onder andere: overheid, profit, non-profit, onderwijs en culturele instellingen. Zo hebben zij ook de opdracht gekregen voor de herinrichting van het Zuiderwaterlinie bezoekerscentrum.

De weg naar Prestop

Karin Kooij: "In verband met een herinrichting van een museum wilden we een touchscreen tafel. Via internet kwamen we bij Prestop terecht. De mogelijkheid om zelf met hun software een interactieve presentatie te maken sprak ons aan. Vestiging in Eindhoven vonden we een pré (aangezien de meubelmaker voor dit project ook in de omgeving van Eindhoven zit).

Vraagstelling

"Oorspronkelijk kwamen we bij Prestop voor een brede oriëntatie voor een touchscreen tafel voor het museum. Vervolgens voor een ander project, namelijk het 1e bezoekerscentrum voor de Zuiderwaterlinie. Met een echte superharde deadline - de opening op 16 september 2018 - besloten we ook voor touchscreens met Omnitapps te gaan", aldus Karin.

De oplossing van Prestop.

Prestop gaf een demonstratie van Omnitapps, waarmee op een relatief eenvoudige manier interactieve presentaties te maken zijn. Karin: "Dat sprak ons aan. We hebben een training gevolgd zodat we zelf aan de slag konden. Tijdens het ontwikkelen van de presentaties fungeerde de afdeling support bij Prestop als vraagbaak." Ook leverde Prestop een 55" touchscreen, drie 15" touchscreens en een 21,5" touchscreen waarop de interactieve presentaties draaien."

 

"Omnitapps maakt nieuwe media en technieken ook bereikbaar voor bijvoorbeeld kleinere musea en bezoekerscentra."
Karin Kooij - Weijsters & Kooij vormgevers

Zuiderwaterlinie Museum touchscreens met Omnitapps

Zuiderwaterlinie Museum touchscreens met Omnitapps

In de praktijk.

Karin: "Veel enthousiaste reacties van bezoekers, veel informatie op een relatief beperkt oppervlak zonder dat het overweldigend wordt. Omnitapps geeft vrijheid om inhoudelijk snel informatie toe te voegen en te wisselen in eigen beheer. Als vormgever is het de uitdaging om zoveel mogelijk eigenheid en huisstijl binnen de mogelijkheden van de toolbox toe te voegen."

Bezoek ons

Interactive Experience Center.

Je bent altijd welkom in het grootste Interactive Experience Center van Europa. Meer dan 60 interactieve oplossingen staan voor klaar om te bekijken en te proberen. Onze productmanagers en adviseurs staan voor je klaar, met als doel om ook voor jou een oplossing te bieden. Het Interactive Experience Center bevindt zich op Ekkersrijt 4611, Son en Breugel en is op afspraak ook buiten de normale kantooruren te bezoeken!

 

bezoek de showroom