RESELLERS GEZOCHT

Drie voordelen van grootformaat zuilen

Vrijdag 27 Januari 2023

Grootformaat zuilen kunnen voor een grote verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt, de voorkomendste zijn inchecken, wayfinding, presenteren op beurzen met websites of presentatiesoftware zoals Omnitapps. Deze zuilen kun je vaak vinden in grotere gebieden die profiteren van interactieve kaarten, zoals winkelcentra en luchthavens, evenals locaties waar een vorm van inchecken vereist is, zoals hotels en medische faciliteiten. Hieronder bespreken we situaties waarin zuilen met grote schermen een beter alternatief kunnen zijn dan hun kleinere scherm tegenhangers.

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid is een belangrijke factor waar bedrijven voor kiezen om te gaan met grote touchscreen kiosken in plaats van kleinere schermopties. Een voordeel van een groter scherm is dat het meer details op het scherm kan weergeven. Dit is vooral nuttig voor wayfinding, aangezien meer gedetailleerde kaarten toegang bieden tot een diepere verkenning door gebruikers.

Het strakke en slanke ontwerp van grote scherm kiosken maakt ze ook gemakkelijker te integreren in verschillende decorstijlen. En hun relatief kleine voetafdruk maakt plaatsing veel eenvoudiger, omdat deze zuilen vaak in ruimtes kunnen passen waar omvangrijke zuilen niet in kunnen. Dit heeft Prestop bijvoorbeeld voor Show me Caribbean gedaan. Bezoekers kunnen Curaçao ontdekken op de 32" Evolution zuil.  

De grotere schermen doen ook dienst als baken, zowel het aantrekken van de aandacht van voorbijgangers als het makkelijker maken om ze te vinden voor degenen die ze opzettelijk zoeken. Het toevoegen van verlichting en kleur verhoogt de kans dat ze opgemerkt zullen worden. De gele sleutel lockerkiosk die we voor de automotive branche hebben geleverd doet daar zeker dienst voor.

Functionaliteit

Wanneer een klant of bezoeker wordt aangetrokken tot een zuil met een groot scherm, wat is dan de bedoeling van de zuil? Soms hebben klanten liever een groot beeldscherm vanwege het uiterlijk. Het kan nogal indrukwekkend zijn. In andere gevallen is het echter omdat de kiosk beter geschikt is voor de beoogde toepassing. Digitale zuilen met een groot scherm kunnen voor elke toepassing worden gebruikt. Bij Prestop zien we vaak onze grootformaat zuilen ingezet worden als informatiezuil en bestelzuil, voor binnen en buiten. Wayfinding biedt interactieve kaarten voor gebruikers met functies die digitale navigatie van fysieke locaties mogelijk maken. Populaire locaties voor wayfinding kiosken zijn onder meer vliegvelden, beurzen, universiteitscampussen, medische faciliteiten, resorts, winkelcentra, themaparken en hubs van openbaar vervoer. Check-in kiosken, die vaak in hotels, medische faciliteiten, en andere plaatsen worden gevonden, staan bezoekers, gasten, en patiënten toe om hun aankomst onafhankelijk te registreren.

outdoor totem groot scherm
informatiezuil grootformaat beurs
informatiescherm

 

Toegankelijkheid

Veel kiosken met een groot scherm zijn ontworpen om beter toegankelijk te zijn voor mensen in een rolstoel. Er zijn inkepingen mogelijk en het scherm kan lager beginnen voor een makkelijker te bereiken scherm.

Wanneer je overweegt in een kiosk voor je bedrijf te investeren, denk dan aan je gewenste zichtbaarheid, functionaliteit, en toegankelijkheid. Een grootformaat zuil kan de perfecte oplossing zijn.

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak