RESELLERS GEZOCHT

Nieuwe SSU's en PRM Call Points Schiphol Aviation Solutions

Ongeveer zeven jaar geleden zette Schiphol een belangrijke stap voorwaarts door bemande informatiebalies te vervangen door digitale kiosken. Deze zelfbedieningsunits, gemaakt door Prestop en met software van Schiphol Aviation Solutions, hebben 50% van de terminalruimte vrijgemaakt, passagiers geholpen met 33% minder personeel en de klanttevredenheid (CSAT) scores verhoogd. Deze units zijn vijf jaar ingezet op Schiphol en twee jaar op Hamad International Airport en hebben hun waarde bewezen. Schiphol blijft innoveren met de introductie van SSU 1.2 en nieuwe PRM-oproepsystemen, beschikbaar voor andere luchthavens, ontworpen en geproduceerd door Prestop om aan de veranderende eisen te voldoen.

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe PRM-oproepsystemen

De nieuwe PRM-oproepposten van Prestop zijn uitgerust met een 12-inch touchscreen, een hoorlus, fysieke knoppen met voelbare informatie en een instapkaartscanner. Ontworpen met een robuuste roestvrijstalen behuizing, kunnen deze palen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Tot de belangrijkste functies behoren een videogespreksfunctie, vergelijkbaar met Facetime, en een chatfunctie, waarmee de ondersteuning voor passagiers wordt verbeterd en de oude PRM-oproeppunten worden vervangen omdat deze niet meer voldoen aan de veranderende eisen.

Vraag maatwerk aan

SSU 1.2: De volgende generatie Self-Service Unit

De SSU 1.2 is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de oorspronkelijke self-service unit, met verschillende verbeterde functies. Het heeft LED-lampjes aan de zijkanten voor een betere zichtbaarheid, styling en interactie met de gebruiker. Het kleinere oppervlak van het apparaat maakt het ruimtebesparender en toegankelijker voor integratie in verschillende luchthavenomgevingen. Interne ontwerpverbeteringen hebben
het onderhoud eenvoudiger en efficiënter gemaakt. Bovendien biedt de SSU 1.2 een betere kosten-batenverhouding, zodat luchthavens meer waar voor hun investering krijgen. En wat nog belangrijker is: hij voldoet aan de komende regelgeving voor 2025, net als de PRM-oproeppunten, en is afgestemd op de nieuwste standaarden op het gebied van toegankelijkheid en technologie.

Vraag maatwerk aan

 

Lessen geleerd van implementaties Schiphol en Hamad Airport

Schiphol en Prestop hebben veel geleerd en de software is vele malen bijgewerkt om nieuwe functies vrij te geven. Nu is het tijd om de hardware te updaten voor gebruik in 2025. Hier zijn enkele geleerde lessen:

Stofbeheer

Een belangrijke les die we hebben geleerd is het belang van stofbeheer. Kiosken bevatten computers die gekoeld moeten worden om oververhitting en prestatieproblemen te voorkomen. Stof kan de koelcomponenten verstoppen, vooral in gebieden met hoge deeltjesconcentraties, zoals Kiss & Ride-zones of treinstations. Het vernieuwde ontwerp pakt dit probleem aan met verbeterd luchtstroombeheer, waardoor stofophoping in het voorpaneel wordt verminderd.

Verbeterde toegang tot onderdelen

Een andere les is de noodzaak van gemakkelijke toegang tot kioskonderdelen. Deze onderdelen omvatten computers, barcodescanners, camera's, microfoonarrays en andere kleine onderdelen die kapot kunnen gaan of verouderd kunnen raken. Het nieuwe kioskontwerp zorgt voor een toegankelijkere toegang tot alle onderdelen en maakt gebruik van algemeen verkrijgbare onderdelen, waardoor de levensduur van de hardware wordt verlengd zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring.

Verbeterde toegankelijkheid

Toegankelijkheid is een belangrijk aandachtspunt geweest. De PRM-oproeppunten maken deel uit van het Passenger Experience Platform. Het groeiende aantal passagiers dat assistentie nodig heeft, vaak als gevolg van een vergrijzende bevolking, benadrukt het belang van toegankelijkheid. Het vernieuwde ontwerp van Prestop omvat een hoorlus, een extra toetsenbord met tactiele informatie dat toegankelijk is vanuit een rolstoel en tal van software-updates. Tegen juni 2025 zullen deze voorzieningen verplicht zijn in Europa onder de Europese toegankelijkheidswet (EAA

Superieure videogesprekskwaliteit

Luchthavens zijn rumoerige omgevingen, waardoor heldere communicatie een uitdaging is. Geluid en video van hoge kwaliteit zijn cruciaal. Prestop heeft een betere camera en een microfoonarray geïmplementeerd die achtergrondgeluid kan filteren. Een op maat gemaakte videobelapplicatie zorgt ook voor videogesprekken van hoge kwaliteit met actieve ruisonderdrukking.

Vraag maatwerk aan

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Prestop custom self-service units manufacturer Schiphol International Airport
Prestop custom self-service units manufacturer Hamad International Airport

Ervaar Prestop's ongeëvenaarde maatwerkoplossingen

Prestop is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige maatwerkoplossingen voor zowel binnen- als buitenomgevingen. Onze producten zijn precies afgestemd op jouw specifieke behoeften en voldoen aan alle relevante richtlijnen. Bij alles wat we doen geven we prioriteit aan kwaliteit, vakmanschap, veiligheid en duurzaamheid.

Als je voor Prestop kiest, kies je voor een betrouwbare en op maat gemaakte oplossing die perfect past. Onze vakkundige ingenieurs brengen ongeëvenaarde kennis en ervaring mee, waardoor jouw project een doorslaand succes wordt.

Sluit je aan bij de marktleiders die vertrouwen op Prestop. Verhoog je ervaring met onze innovatieve en betrouwbare oplossingen.

Vraag maatwerk aan

 

Conclusie

Schiphol Aviation Solutions en Prestop hebben de transformerende impact van self-service units op luchthavens aangetoond. Door het stofbeheer aan te pakken, de toegang tot onderdelen te verbeteren, de toegankelijkheid te vergroten en een superieure videogesprekskwaliteit te garanderen, bieden deze implementaties waardevolle lessen voor toekomstige implementaties. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zullen continue updates en innovaties de passagierservaring en operationele efficiëntie op luchthavens wereldwijd verder verbeteren.

Vraag maatwerk aan

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Onze specialisten lopen graag met de iPhone met Zoom door ons Interactieve Experience Center. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak