Buitenzuilen met zonnepaneel als blikvanger voor Hello Bike.

X-Bike ontwikkelt slimme systemen of fietsen te delen. Het bedrijf implementeert deze systemen met in eigen beheer gebouwde fietsen. Onder de naam Hello Bike heeft X-Bike fietsdeelsystemen geïmplementeerd in Amsterdam en Leiden. Prestop heeft zonnepalen geleverd, die als herkenningspunt dienen. De fietsen werken met een smartlock dat via een app te bedienen is door de huurder. Inmiddels zijn er voor Hello Bike nu 500 fietsen in omloop.

De weg naar Prestop

Thomas de Graaf van Hello Bike legt uit hoe men bij Prestop kwam: "In 2016 wonnen we een tender op de Zuid-As, voor een fietsdeelsysteem. Voortvarend hadden wij in ons plan geschreven dat ons concept met een herkenbare paal uitgevoerd zou zijn, die volledig zelfvoorzienend het logo zou verlichten. Toen de opdracht doorging, moesten we snel op zoek naar een leverancier voor deze autonoom verlichte paal. Onze leverancier van reclameborden had goede ervaringen met Prestop en raadde hen aan."

Vraagstelling

Hello Bike had al een ontwerp voor de betreffende paal, gemaakt door hun eigen fietsontwerper. "Men begreep bij Prestop meteen waar het om ging en had de kennis en techniek in huis om de paal te maken. De paal moest bestendig zijn, zelfvoorzienend qua elektriciteit en knalrood. Een echt baken in de stad."

De oplossing van Prestop.

Prestop maakte eerst een houten prototype en adviseerde Hello Bike in enkele aanpassingen in het ontwerp. "Dit met het oog op het beheersbaar houden van de kosten, erg prettig. De uiteindelijke uitvoering doet nog steeds eer aan het ontwerp. Ons logo wordt verlicht dankzij het paneeltje met zonnecellen", vertelt De Graaf.

 

"We zijn zeer positief over Prestop. Men snapte precies waar we naar zochten en het meedenkgehalte was zeer hoog, op alle fronten. Uiteindelijk heeft hun advies ons zelfs geld bespaard."
Thomas de Graaf - Hello Bike

Prestop buitenzuil voor Hello Bike

Hello Bike buitenzuil

In de praktijk.

Inmiddels staan tien van deze verlichte instructiepalen geleverd en staan zij als baken in de binnensteden. "Alles werkt prima, we zien ook nog eens een goede toename in gebruik van onze fietsen, na installatie van de buitenzuilen."

Bezoek ons

Interactive Experience Center.

Je bent altijd welkom in het grootste Interactive Experience Center van Europa. Meer dan 60 interactieve oplossingen staan voor klaar om te bekijken en te proberen. Onze productmanagers en adviseurs staan voor je klaar, met als doel om ook voor jou een oplossing te bieden. Het Interactive Experience Center bevindt zich op Ekkersrijt 4611, Son en Breugel en is op afspraak ook buiten de normale kantooruren te bezoeken!

 

bezoek de showroom