Ben jij onze nieuwe collega?

Buitenzuilen met zonnepaneel als blikvanger voor Hello Bike.

X-Bike ontwikkelt slimme systemen of fietsen te delen. Het bedrijf implementeert deze systemen met in eigen beheer gebouwde fietsen. Onder de naam Hello Bike heeft X-Bike fietsdeelsystemen geïmplementeerd in Amsterdam en Leiden. Prestop heeft zonnepalen geleverd, die als herkenningspunt dienen. De fietsen werken met een smartlock dat via een app te bedienen is door de huurder. Inmiddels zijn er voor Hello Bike nu 500 fietsen in omloop.

De weg naar Prestop

Thomas de Graaf van Hello Bike legt uit hoe men bij Prestop kwam: "In 2016 wonnen we een tender op de Zuid-As, voor een fietsdeelsysteem. Voortvarend hadden wij in ons plan geschreven dat ons concept met een herkenbare paal uitgevoerd zou zijn, die volledig zelfvoorzienend het logo zou verlichten. Toen de opdracht doorging, moesten we snel op zoek naar een leverancier voor deze autonoom verlichte paal. Onze leverancier van reclameborden had goede ervaringen met Prestop en raadde hen aan."

Vraagstelling

Hello Bike had al een ontwerp voor de betreffende paal, gemaakt door hun eigen fietsontwerper. "Men begreep bij Prestop meteen waar het om ging en had de kennis en techniek in huis om de paal te maken. De paal moest bestendig zijn, zelfvoorzienend qua elektriciteit en knalrood. Een echt baken in de stad."

De oplossing van Prestop.

Prestop maakte eerst een houten prototype en adviseerde Hello Bike in enkele aanpassingen in het ontwerp. "Dit met het oog op het beheersbaar houden van de kosten, erg prettig. De uiteindelijke uitvoering doet nog steeds eer aan het ontwerp. Ons logo wordt verlicht dankzij het paneeltje met zonnecellen", vertelt De Graaf.

 

"We zijn zeer positief over Prestop. Men snapte precies waar we naar zochten en het meedenkgehalte was zeer hoog, op alle fronten. Uiteindelijk heeft hun advies ons zelfs geld bespaard."
Thomas de Graaf - Hello Bike

Prestop buitenzuil voor Hello Bike

Hello Bike buitenzuil

In de praktijk.

Inmiddels staan tien van deze verlichte instructiepalen geleverd en staan zij als baken in de binnensteden. "Alles werkt prima, we zien ook nog eens een goede toename in gebruik van onze fietsen, na installatie van de buitenzuilen."

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Hello Bike buitenzuil of andere interactieve oplossingen?

Neem dan contact op met Prestop. Tel: 0499-367 606  |  E-mail: verkoop@prestop.nl of gebruik onderstaand formulier:

Contact Prestop.nl

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Bezoek nu

ons Interactieve Experience Center.

Prestop heeft het grootste Interactieve Experience Center van Europa. Je bent van harte welkom in onze showroom, op Ekkersrijt 4611 in Son en Breugel, waar we je op veilige afstand al onze oplossingen kunnen tonen.

Liever online? Via meer dan 16 webcams en een persoonlijke cameraman laten we je meekijken, "meelopen" met onze specialisten die door ons Interactieve Experience Center lopen. Live worden de beelden getoond en kun je direct vanuit thuis/werk vragen stellen.

Boek nu een afspraak:

plan een (digitale) rondleiding